Misno slavlje povodom imena Marijinog u župi BDM U Novoj Kapeli

  Presveto Ime Marijino naziv je blagdana u Rimokatoličkoj Crkvi, koji se slavi 12. rujna u čast imena Blažene Djevice Marije, Isusove majke. Papa Inocent XI. uvrstio je blagdan u Opći rimski kalendar 1684. godine u spomen na pobjedu u bitci kod Beča 1683. godine. Jan III. Sobjeski stavio je trupe pod zaštitu Blažene Djevice Marije. Pobjeda se pripisala Marijinom zagovoru.
  Crkva je još odavno počela slaviti i Marijino ime, odnosno častiti Djevicu Mariju kao onu koja je posebna od svih ljudi, kao onu koja je izuzeta od grijeha, koja je sav svoj život predala Bogu i čijoj poslušnosti i spremnosti možemo zahvaliti da je imala čast, ali i tešku zadaću biti Majka Spasiteljeva. Po toj svojoj spremnosti i poniznosti Marija je nagrađena nebeskom slavom i postala je Majka Crkve i naša Majka.
  Danas je posebno svečano bilo u Župi BDM u Novoj Kapeli gdje je misno slavlje predvodio preč. Mario Sanić, župnik u Novoj Gradiški. U svojoj homiliji naglasio je da danas slavimo ime Marijino jer nam je ona trajna zagovornica i pomoćnica u našem svakodnevnom životu. U crkvi se osjetila radost i ushićenje pa je sa pjevačkim zborom i puk nadahnuto otpjevao sve pjesme. Uz odlični zbor crkve BDM pjevali su i gosti iz Slav. Kobaša a sve uz pratnju na klavijaturama Matee Lovrić Trlin i tamburaškog sastava KUD-a Matija Gubec iz Slav. Kobaša.
  Na kraju misnog slavlja domaćin, župnik vlč. Goran Mitrović zahvalio se svima koji su sudjelovali na ovoj svečanosti i još jednom ponovio da se molimo Majki crkve koja će nam uvijek pomoći u svim nevoljama. Sve je završilo sa “Rajska Djevo, kraljice Hrvata…”

You May Also Like

error: Content is protected !!