Blagoslovljeno terensko vozilo D V D-a Slav. Kobaš

Danas u 18 sati vlč. Mijo Lasović blagoslovio je terensko vozilo kategorije pick-up, proizvođača TATA, tip XENON koje ima pogon na sva četiri kotača a blokada diferencijala omogućuju svladavanje težih terenskih uvjeta. Vozilo je namijenjeno za prijevoz ljudi i tehnike na cestovnom i nepristupačnom terenu, čime će se operativna spremnost vatrogasne postrojbe D V D Slav. Kobaš u vatrogasnim i drugim intervencijama spašavanja ljudskih života i imovine podići na još veću razinu.
Svečanost je uz goste i članove D V D-a održana ispred Vatrogasnog doma. Poslije blagoslova goste je pozdravio predsjednik Marko Jagodar koji je zahvalio svima koji su pomogli da Društvo ima ovakav tip vrlo suvremenog vozila. U ime Općine Oriovac (nazočan je bio i načelnik Antun Pavetić) govorila je zamjenica Željka Čorak koji je naglasila kako Općina uvijek u okviru svojih mogućnosti financira ovake i slične projekte i da će vozilo koristiti cijelom području Općine Oriovac. Gosp. Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa iz Zagreba, najavio je daljnju suradnju s kobaškim D V D-om i spreman je pomoći u sličnim akcijama.
Izvan ovog protokola članovi D V D-a oprostili su se s vlč. Mijom Lasović zahvalom i poklonom koji će ga podsjećati na suradnju tokom njegovog službovanja u kobaškoj župi.

You May Also Like

error: Content is protected !!