Blagdan Velike Gospe na Kloštru

  Slaveći blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili pučkim nazivom Velike Gospe, dva dana su (14.i 15.08.) hodočasnici pohodili na Kloštar u Slav. Kobaš kako bi se zavjetovali Majci Božjoj na zavjetnim misama.
  Tisuće hodočasnika je uoči Gospe u petak došlo u Proštenište Majke Božje Kloštarske odati svoju zahvalnost i privrženost Djevici Mariji. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević koji je u svojoj homiliji pozvao hodočasnike neka zamole Isusovu Majku da im podari osjetljivo srce za Boga, da on svakome od njih bude prvi i najvažniji u životu, i da svatko od njih radosno prihvati biti dionikom Božjeg projekta o čovjeku, te da ljubi Boga onim žarom kojim ga je ljubila Marija.
  Zbog Covida-19 umjesto zavjetne procesija održana je pobožnost pohvala i molbi Isusovoj Majci pred zavjetnom slikom Gospe Kloštarske kojoj su hodočasnici s upaljenim svijećama u rukama pjesmom i poklicima iskazivali počast, zaključivši to činom povjere Isusovoj Majci.
  Na sam dan Velike Gospe Svetu misu je predvodio vlč. Mladen Štivin, župnik katedralne župe Sv. Terezije Avilske u Požegi. Ovdje danas u svetištu jače smo izloženi pogledu Božjem, pogledu koji daje snagu i hrabrost da prihvatimo svoje poslanje i svoju životnu zadaću, istakao je u svojoj propovijedi vlč. Štivin.
  Na kraju misnog slavlja, upravitelj Svetišta župnik vlč. Goran Kovačević zahvalio je svim hodočasnicima, svećenicima, crkvenom zboru i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i provedbi ovog svečanog velikog blagdana.

 

You May Also Like

error: Content is protected !!