Hodočasnički dani Gospi Kloštarskoj

   Uoči blagdana Velike Gospe (14.08.) nekoliko tisuća hodočasnika pohodilo je Kloštar, proštenište Majke Božje Kloštarske u Slavonskom Kobašu kako bi se zavjetovali Majci Božjoj na zavjetnoj misi. Zavjetnu misu predvodio je preuzvišeni biskup gosp. dr. Antun Škvorčević.
   Na početku misnog slavlja biskup je pozvao hodočasnike da svoj pogled vjere usmjere na lik Majke Božje, i da se svojim pozdravom Isusovoj Majci u liku Gospe Kloštarske sjedine sa svim onim vjernicima koji su je ovdje štovali stoljećima prije njih, te da se po njima večeras poveže prošlost pobožnosti, vjere, nade i ljubavi s onim što mi danas nosimo u svojim srcima.
   Nakon popričesne molitve uslijedila je zavjetna procesija s likom Gospe Kloštarske u kojoj su hodočasnici s upaljenim svijećama u rukama uz pjesmu izricali hvalbene poklike i upućivali molitvene zazive za naše obitelji.
Potom je poslije misnog slavlja uslijedilo je molitveno bdijenje koje su u svetišnoj crkvi predvodile „kruničarke“ iz Slavonskog Kobaša.
  Na sam blagdan Velike Gospe (15.08.) misno slavlje predvodio je vlč. Mario Sanić, župnik župe Bezgrješnog začeća BDM iz Nove Gradiške. U svojoj homiliji naglasio je da uvijek imamo podršku Blažene Djevice Marije koja je dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. Ali i mi moramo imati duboku odanost, zahvalnost i poštovanje prema Isusovoj Majci.
  Na kraju je Upravitelj svetišta domaći župnik vlč. Goran Kovačević zahvalio svima onima koji su sudjelovali u organizaciji ove dvodnevne blagdanske svečanosti.

You May Also Like

error: Content is protected !!