MyMachine (Snovostroj)

Radionica projekta u školi
  Za vrijeme zimskog odmora (24.02.) u OŠ Ljudevit Gaj Lužani i PŠ Slavonski Kobaš održane su radionice projekta MyMachine Hrvatska pokrenutog u suradnji sa MyMachine Global Foundation. U provedbi projekta uključeni su Arhitektonski fakultet Zagreb, udruga Fablab i IPOL (Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija).
  MyMachine predstavlja izazov koji se bavi međugeneracijskom suradnjom unutar obrazovnog sustava, učenici i studenti rade u istom prostoru, inovativni projekt u području obrazovanja.
  Učenici crtežom (modelom) pokazuju svoj izmišljeni stroj kakav oni žele a koji može pomoći u rješavanju problema na bilo kojem području u nekom mjestu ili problema u cijelom svijetu.
  Studenti projektiraju i dizajniraju ideje smišljenih strojeva koje dalje prosljeđuju učenicima srednjih strukovnih škola koji rade prototipove strojeva uz asistenciju maštovitih inovatora strojeva.Tu dolazi do susreta prvog i drugog stupnja obrazovanja.
Važno je naglasiti da je za ovaj projekt bilo izuzetno zanimanje učenika koji su svojom maštom uz pomoć studenata zaslužili velike pohvale.
  Radionice su vodile studentice 2. i 3. godine Arhitektonskog Fakulteta Zagreb smjera Industrijski dizajn ( Lucija Kurtović, Korana Mileusnić, Lara Vondraček- u RN i Eva Rodnis,Mia Krakan u PN).
  Do projekta se došlo zahvaljući studentici treće godine AF Korani Mileusnić (iz Lužana) a učenike je uspješno motivirala njihova učiteljica LK Alena Martinović Mileusnić.
  Važno je napomenuti da su ove dvije škole jedine ( prve) u Hrvatskoj realizirale prvu fazu ovog svjetskog projekta. Fotogalerija prikazuje radionicu u Slavonskom Kobašu.

You May Also Like

error: Content is protected !!