54. Godišnja skupština KUD-a Matija Gubec

  U petak, 11. ožujka, 2022. godine s početkom u 18.30 sati u Vatrogasnom domu u Slavonskom Kobašu održana je 54. Godišnja skupština KUD-a Matija Gubec.
  Na početku Skupštine sve nazočne pozdravio je predsjednik KUD-a Antun Baćo i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Zatim je Izabrano Radno predsjedništvo: Josip Jagodar (predsjedavajući) i dva člana, Antun Klaso i Katarina Lužanac. U ime Komisije za utvrđivanje broja nazočnih Benedikt Kolundžić je potvrdio da Skupština ima potreban kvorum za nastavak rada. Zapisničar je bila tajnica Valentina Džinić.
  Iz izvješća za djelatnost Udruge u 2021. godini moglo se ustvrditi da je programima diktirala pandemija Covida-19 pa se plan nije mogao u cjelosti ispuniti. Ipak u nekim mirnijim razdobljima realizirali smo osam programa u kojima je sudjelovao folklorni andsambl, tamburaški sastav i mješovita pjevačka grupa.Svakako nam je bilo važno organizirati 36. smotru tamburaških sastava BPŽ što smo u potpunosti uspjeli.
  Financijsko poslovanje je završeno u plusu i u cjelosti je pratilo sve programe i ostale potrebe za njihovo izvršenje.
  Plan za 2022. godinu je prilično ambiciozan i ako bude sve normalno nadamo se da ćemo ga i ostvariti. Glavni cilj nam je raditi sa podmlatkom, organizirati Smotru tamburaša i Regionalnu smotru pjevačkih skupina Slavonije i Baranje.
  Izvješća i plan su jednoglasno prihvaćeni.
  Na kraju se Skupštini obratio Načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić koji je istakao da je Općina sustavno financijski pratila rad Udruge i obećao da će tako biti i u 2022. godini.

You May Also Like

error: Content is protected !!