Sjećanje na akademskog slikara Zdravka Ćosića

  U Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu održana je Večer sjećanja na akademskog slikara Zdravka Ćosića. Organizator K U D Matija Gubec iz Slav. Kobaša priredio je raznovrsan glazbeno-scenski program u kojem se mogao vidjeti presjek rada ovog umjetnika i koliko je on značio za Kobašane a isto tako i sve ljubitelje likovne umjetnosti.
  Dvorana Muzeja bila je pretijesna za sve one koji su htjeli biti nazočni ovom kulturnom događaju. Nakon pozdravne riječi predsjednika K U D-a Antun Baćo voditeljica programa Kristina Nikičić u kratkim crtama opisala je Zdravkov životopis. Prikazan je video-isječak o njegovim radovima a osvrt o raznim pravcima stvaralaštva iznijela je prof. Danijela Ljubičić-Mitrović. Svjedoci vremena u kojem je živio umjetnik i njegovi prijatelji maestro Mihael Ferić i slikar Karlo Kolundžić s puno emocija su se prisjetili svega onog što ih je vezalo za umjetnika. Naglasili su kako bi se slike trebale više vrednovati i organizirati što više izložbi. Svoj pogled na umjetnost a i ostale životne vrijednosti Zdravko Ćosić je dao raznim medijima a jedan intervju smo mogli čuti večeras (u izvedbi voditeljice Kristine i Josipa Jagodar). Na kraju programa izložbu je u svojstvu pokrovitelja otvorila zamjenica NačelnIka Općine Oriovac Željka Čorak.
  U glazbenom dijelu sudjelovali su vokalni solisti Gabrijela Babić, Damir Butković-Bude, Matea Lovrić i Valentina Džinić uz pratnju Tamburaškog sastava K U D -a i ženske vokalne skupine.
  Za ovu priliku štampan je plakat, pozivnica i katalog izložbe. Izložba je otvorena do 15. ožujka.
Slike su privatnih vlasnika iz Slav. Kobaša i Slav. Broda. Zahvaljujemo ima što su nam ustupili slike a to su: Obitelj Babić, Milan Hećimović, Andrija Jagodar, mr. Stjepan Pišonić, Antun Klaso, Marija i Sofija Bertolović, Marica Margetić, Sofija Pišonić i Marko Jagodar.
  Hvala Muzeju Brodskog Posavlja što su postavili izložbu kao i prof. Danijeli Ljubičić na suradnji u realizaciji ovog projekta.

You May Also Like

error: Content is protected !!