17. „Kolo na Vrbaku“ u Semeljcima

  U Semeljcima je u subotu, 08.06.2019. održana tradicionalna međunarodna smotra folklora pod imenom 17. „Kolo na Vrbaku“ u organizaciji domaćeg K U D-a „Lipa“.
U programu su sudjelovali : K U D „Široka Luka“, S K U D „I. G. Kovačić“ iz Zagreba, H K D „Šid“, K U D „Posavina“ iz Budiševa, P S „Lanterna“ iz Vinišća, H K U D „Vrilo“ iz Lovinca, K U D „Košutarica“, O M U D „I. L. Ribar“ iz Sonte, K U D „Ladislav Matušek“ iz Kukinja, K U D „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša i domaćini.
  Svečanost je započela povorkom Društava Ulicom kralja Tomislava a nastupi su se odvijali na ljetnoj pozornici u parku. Svaki sudionik Smotre promovirao je folklornu specifičnost svoga kraja i na zadovoljstvo okupljenih gledatelja u potpunosti opravdao očekivanja. Mi smo se predstavili s plesovima Brodskog Posavlja a izvođači su bili folklorni ansambl i tamburaški sastav.
  Poslije izvedbi svi su s pjesmom i plesom nastavili u Domu kulture na svečanoj večeri. Sve pohvale organizatorima na čelu s njihovim predsjednikom Mirkom Mihaljević za uspješnu realizaciju ove vrijedne kulturne priredbe.

You May Also Like

error: Content is protected !!