Predstavljena monografija „Lovstvo u Slavonskom Kobašu“

Večeras je u 19.00 sati u lovačkom domu L D „Orljava“ predstavljena knjiga Josipa Jagodara, mag. edu. „Lovstvo u Slavonskom Kobašu“. Na predstavljanju svoje mišljenje o ovom znanstvenom izvornom radu iznijeli su nakladnik Zvonimir Despot, umirovljena znanstvena savjetnica na Hrvatskom institutu za povijest prof. dr. sc. Zlata Živaković-Kerže, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Zoran Grgić, pročelnik Odjela za lovstvo i zaštitu prirode Veleučilišta u Karlovcu Tomislav Dumić mag. ing. agr. i autor, Josip Jagodar, mag. edu.
I recezenti a i sam nakladnik bili su puni pohvale za monografiju s tim više što sam autor nije lovac a vrlo je precizno i stručno napisao sve najbitnije o povijesti lovstva u Slav. Kobašu. Sam autor bio je pozitivno iznenađen kada je otkrio od više izvora kako je organiziran početak bio čak daleke 1933. godine. Monografija sadrži 303 stranice i 242 fotografije što potvrđuje koliko je to zaista opsežan rad.
Na kraju je predsjednik L D Dubravko Kolundžić podijelio priznanja zaslužnim pojedincima koji su pomogli pri stvaranju knjige koja potvrđuje tezu kako su lovci istinski zaštitnici prirode.

You May Also Like

error: Content is protected !!