Mještanima su svoja vrata otvorili članovi kulturno-umjetničkog društva

Od 24.05 do 26.05. diljem naše domovine održani su Dani otvorenih vrata udruga. Kobašanima su svoja vrata otvorili članovi K U D Matija Gubec i upoznali ih sa svojom sadašnjom aktivnošću a isto tako i s bogatom poviješću.
U petak je bila radionica ručnih radova, upoznavanje s postupkom izrade lanenog platna i prezentacija dvadesetak vrsta ženskih narodnih nošnji kroz video-uradak i stručno objašnjenje. Demonstratori su bili članovi K U D-a a svoje prve ručne radove radili su najmlađi koji su pokazali priličnu zainteresiranost i spretnost. Naravno da su glavnu riječ vodile bake kojima je to prije bio svakodnevni posao i koje su još uvijek voljne pokazati sve ono što znaju.
Drugi dan je bio u znaku plesa. Prije toga predstavljena je povijest Udruge koja ove godine slavi 50. obljetnicu. Stariji članovi koji su bili nazočni, još su se jednom s pomoću prikazanih fotografija prisjetili programa koje su izvodili kako kod nas tako i u inozemstvu. Plesno večer započelo je s zumbo-fitnessom za najmlađe, nastavilo se valcerom, šokačkim plesovima te neizostavnim drmešom. Na kraju su svi zajedno pjevali uz tamburaški sastav u kojem za ovu prigodu svirala i nekolicina starijih članova.
Svi su zadovoljni s realizacijom ovog dvodnevnog programa uz prijedlog da se ovakvi događaji što češće provode jer to je jedan od načina očuvanja kulturnog naslijeđa i tradicijskih vrijednosti.

You May Also Like

error: Content is protected !!