Umjetnost u zajednici

prof. Alena Martinović Mileusnić

  Umjetnost je uvijek bila dio društvene zajednice, promovirala je solidarnost, podizala svijest i poticala na zajedništvo. Sada, više no ikada, nužno je raditi s učenicima osnovnih i srednjih škola u tom smjeru – smjeru koji podrazumijeva solidarnost, osviještenost i pripadnost kolektivu.
  Zbog toga su učenici od 3-7 razreda PŠ u Slavonskom Kobašu pod vodstvom i organizacijom njihove nastavnice LK prof. Alene Martinović Mileusnić izložili svoje radove na prozorima škole i na frizerskom salonu u centru mjesta.
  Cilj je inicijative osvještavanje uloge umjetnosti i njeno uključenje u širu društvenu zajednicu, omogućavanje svim učenicima da vizualno izraze svoje emocije s obzirom na novonastale okolnosti u zemlji, a u skladu s tim i razvijanje svijesti, razumijevanja i tolerancije.
  Izložba je jedan dio sveobuhvatne izložbe u Hrvatskoj koja će postati virtualna izložba kako su osmislili idejni organizatori udruga Bash Art.
Ujedno se izložbom pokazuje stvaralaštvo učenika i nihovu empatiju i osjetljivost na stradale u potresu na Banovini.Mještani mogu ostaviti dobrovoljni prilog u frizerskom salonu ili preko učenika poslati u školu pa će se sva prikupljena sredstva uputiti najugroženijim obiteljima.

You May Also Like

error: Content is protected !!