56. Godišnja skupština KUD-a Matija Gubec

  Večeras je u Vatrogasnom domu u Slav. Kobašu održana 56. Godišnja skupština KUD-a Matija Gubec. Na samom početku sve nazočne pozdravio je predsjednik KUD-a Antun Baćo te se svima zahvalio na odazivu i zahvalio kako aktivnim članovima tako i gostima na podršci tokom prošle godine.
  Izabrano je Radno predsjedništvo, predsjedavajući je bio Josip Pišonić i dva člana Predsjedništva prof. Ivan Lalić i Ozana Mitrović a tajnica Valentina Džinić Lončarić bila je zapisničar. Ujedno su za ovjerovitelja zapisnika izabrani Ankica Baćo i Draško Hećimović a u povjerenstvu za utvrđivanja broja nazočnih bili su Eugen Mihaliček, Magdalena Sarić i Ivan Hećimović.
  Potom su nazočni čuli izvješće o djelatnosti Udruge (Antun Baćo) u 2023. godini te financijsko poslovanje (Martina Pavlović) kao i izvješće Nadzorne komisije. Sva izvješća su jednoglasno usvojena.
Tokom prošle godine realizirana su 24 programa, financijsko poslovanje na kraju godine bilo je u plusu a članovi Nadzorne komisije zadovoljni su sa radom Udruge sa napomenom da se pozitivni trend nastavi i u ovoj godini.
  Zatim je Tajnica predočila Plan za 2024. godinu a Predsjednik je predstavio Proračun. Iz Plana je vidljivo kako Udruga i dalje nastoji biti promicatelj plesova i napjeva našeg kraja te ostale kulturne baštine. Proračun prati planirane programe u zadanim okvirima slično kao i prošlih godina. Plan i Proračun su jednoglasno prihvaćeni.
  Na kraju su se Skupštini obratili predstavnici Udruga iz Slav. Kobaša koji su svi redom obećali daljnju suradnju kao i prošlih godina. Predsjednik Općinskog vijeća Matija Jošić u svom izlaganju je rekao da će Općina i dalje sufinancirati Udrugu u svojim mogućnostima.
  Poslije službenog dijela priređena je zakuska za sve nazočne gdje se i dalje govorilo o svim što je važno ne samo za KUD nego i za ostale Udruge iz Slav. Kobaša.

You May Also Like

error: Content is protected !!