„Rakijada“ u Podcrkavlju

S ciljem očuvanja i njegovanja tradicije folklora i narodnog stvaralaštva Slavonije, KUD „Krešimir Šimić“ iz Podcrkavlja organizirao je u nedjelju, 13.listopada glazbenu priredbu „Rakijadu“ na kojoj je svoje programe izvodilo jedanaest društava.
Nakon svečane povorke koja je započela u 16.30 sati službeni program je od 18.30 sati održan u šatoru na stadionu. U programu su sudjelovali: KUD „K. Šimić“ iz Podcrkavlja, KUD „Seljačka Sloga“ iz Gradišta, KUD „Podvinje“ iz Podvinja, MPS „Biđani“ iz Bickog Sela, HKUD „Biloševica“ iz Rasno-Dužica , KUD „Vesela Šokadija“ iz Gundinaca, KUD „M. Gubec“ iz Slavonskog Kobaša, KUD „Širokopoljac“ iz Širokog Polja, PPS „Veseli Slatinčani“ iz Starog Slatinika, KUD „Bebrina“ iz Bebrine i GKUD „Požega“ iz Požege. Gledatelji su mogli uživati u raznovrsnim plesovima i pjesmama iz svih krajeva Lijepe naše kao i iz BiH.
Održano je i takmičenje u brzopoteznom ispijanju rakije a pobjednik je Andrea Delić iz Širokog Polja koja je pomela mušku konkurenciju. Za najveseliju i najsimpatičniju djevojku proglašena je Barbara Margetić iz Slavonskog Kobaša.
Uz glazbu za ples nastavila se ova priredba sa željom da i dogodine zaživi u ovom mjestu.

You May Also Like

error: Content is protected !!