5. Antunovo s Golubicama u Batrini

U Društvenom domu u Batrini održano je 5. Antunovo s Golubicama. Organizatori su bili Udruga Sv. Antun i ženska pjevačka grupa Golubice koja je ujedno proslavila 5. godišnjicu svojeg djelovanja.
Na samom početku voditeljica Golubica Dragica Sušac pozdravila je gledatelje i izvođače te najavila još ovakvih i sličnih programa u Batrini. U ime Udruge Sv. Antun njihov predsjednik Dražen Grozdanović poželio je svima dobrodošlicu te naglasio da je ovo samo jedan od sličnih projekata u njihovoj organizaciji. Predsjednik Općinskog vijeća Anto Žagrić zahvalio se Golubicama što svojim nastupima promoviraju Općinu Novu Kapelu i obećao daljnju suradnju i financijsku pomoć.
Osim Golubica sudjelovali su još muška vokalna skupina ”Bećarine” iz Đakova, ženska pjevačka skupina ”Skladovke” iz Đakova, Češka beseda iz Nove Gradiške, pjesnikinja iz susjedstva Katica Gazdović, KUD ”Matija Gubec” iz Slavonskog Kobaša, Katica Lalić iz Slav. Kobaša i vokalna solistica Matea Lovrić.
Gledatelji su mogli uživati u raznovrsnim pjesmama, stihovima i humorom a i sami su zajedno zapjevali sa izvođačima. Čuli smo više glazbenih žanrova od pop-glazbe do izvorne slavonske pjesme.
Poslije koncerta uz tamburaše i prigodni domjenak svi su zaključili da ovakvih kulturnih događaja treba biti što više jer na taj način možemo sačuvati i promicati svoje kulturne i pučke tradicije.

You May Also Like

error: Content is protected !!