K U D “Zlatna Luka” iz Sukošana u Slavonskom Kobašu

U mjesecu srpnju kobaški K U D gostovao je u Sukošanu a domaćini su bili K U D „Zlatna Luka“. I evo nakon samo mjesec i nešto dana uloge su se zamijenile. Prijateljstvo koje traje 20 godina proslavljeno je i u Kobašu. Program je bio bogat i prilično zahtjevan ali uz glazbu sve je lako.
U petak navečer u prostorijama K U D-a uz tamburašku glazbu pjevalo se i plesalo do sitnih sati. Svi zanimljivi događaji u proteklim godinama prepričavali su se a već su se kovali planovi i za iduće razdoblje. Predstavnici Udruga uz prigodne pozdravne riječi razmijenili su poklone a i rezali svečanu tortu koja je napravljena za ovaj susret.
U subotu su gosti posjetili Vukovar i memorijalne lokacije koje su bile važne prilikom ratnih događanja te položili vijenac.
Navečer su zajedno s domaćinima plesali i pjevali na „Stupničkoj berbi grožđa“ u Brodskom Stupniku na poziv K U D „Graničar“. Nastavilo se plesnom večeri uz tamburaški sastav „Kristali“ iz Županje.
U nedjelju gosti iz Sukošana već po običaju bili su na misnom slavlju u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Poslije mise obadva Društva su nastavila druženje na ljetnoj terasi N K „Slavonac“ a kako drugačije nego uz pjesmu – dalmatinsku i slavonsku.
Oko 17 sati slijedio je rastanak, pomalo dirljiv, što je dokaz da je prijateljstvo istinsko i neizmjerno.
Mi, domaćini, zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organiziranju ovog susreta.

You May Also Like

error: Content is protected !!