49. godišnja skupština K U D-a „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša

 U subotu, 28. siječnja 2017. godine s početkom u 18 sati održana je naša 49. redovna godišnja skupština.
U uvodnom dijelu predsjednik K U D-a Antun Baćo pozdravio je sve goste, prijatelje i članove i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Poslije izvješća Verifikacijske komisije koja je ustvrdila da postoji kvorum, članovi Radnog predsjedništva (Marko Sekulić, predsjedavajući i članovi Branka Marceković i Mihaela Orić te zapisničar Mihaela Klasnić) zauzeli su svoja mjesta i najavili slijedeće točke.
  Izvještaj o djelatnosti Udruge podnio je Predsjednik, naglašavajući da je protekla 2016. godina bila bogata programima sekcija (27 programa) i ostalim aktivnostima koje su provedene u skladu s ciljevima i prošlogodišnjim planom. Ako se uz tu brojku dodaju vježbe i sjednice dolazi se do podatka da je aktivnost bila oko 46 % od 365 dana u godini. Sve ovo moglo se ostvariti uz odgovarajuću financijsku potporu kako lokalne tako i državne samouprave, sponzora i ostalih izvora. U izvješću Finacijskog poslovanja vidjelo se da je unatoč općenito nepovoljnih okolnosti vezanih uz finacije, 2016. završila u plusu. Članovi Nadzornog odbora nisu uočili nikakve nepravilnosti u radu.
  Ova izvješća usvojena su jednoglasno. Plan i proračun za 2017. godinu je prilično ambiciozan ali u okviru mogućnosti i sličnim brojkama kao protekle godine.
U pozdravnoj riječi Skupštini, načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić pohvalio je rad Udruge i istakao kako će Općina i dalje financijski pratiti djelatnost kao i ostalih godina. Skupštinu su pozdravili i Marko Jagodar (D V D Slav. Kobaš), mr. Stjepan Pišonić (K K K Oriolik), Alen Hasečić (N K Slavonac), Antonija Nikičić (M O. Slav. Kobaš) i Stjepan Milinković (K U D L. I. Oriovčanin iz Oriovca).
  U neslužbenom dijelu uz malu zakusku plesalo se i pjevalo baš kako priliči Udrugi koja gaji folkorne i glazbene vrijednosti svoga kraja.

You May Also Like

error: Content is protected !!