15. susreti K U D-a koje nose naziv „Matija Gubec“

U subotu su se u Rumi mogli čuti zvuci glazbala, pjesama i plesnih koraka sedam K U D-a koja nose naziv „Matija Gubec“. Nakon srdačnog dočeka i susreta s domaćinima H K P D „Matija Gubec“ i nihovim predsjednikom Pavlom Škrobot sudionici su poslije okrijepe pošli u obilazak župne srkve Uzvišenja Svetog Križa.
Predstavnici Društava su u međuvremenu imali prijem kod predsjednika općine Ruma gosp. Stevana Kovačevića koji je istakao vrijednost čuvanja kulturnih tradicija i zaželio uspješan nastavak održavanja ovih Susreta.
Glavni program događao se u dvorani kulturnog centra.
Redom na sceni su plesali, svirali i pjevali članovi ovih Društava:
HKPD” Matija Gubec”, Ruma
KUD” Matija Gubec”, Gornja Stubica
KUD Hrvatskih zagoraca “Matija Gubec”, Zagreb
KUD” Matija Gubec”, Donji Miholjac
KUD” Matija Gubec”, Sotin
KUD” Matija Gubec”, Slavonski Kobaš
HKPD ” Matija Gubec”, Tavankut
Raznolikost i ljepota narodnih nošnji, dinamični plesovi i zvonki glasovi izvođača kao i izvrsni instrumentalisti oduševili su okupljeno gledateljstvo koje je sve izvođače nagradilo zasluženim pljeskom.
Poslije programa u prostoriji H K P D održan je sastanak predstavnika koji su se dogovorili o daljnoj suradnji i idućem domaćinu a to će biti K U D iz Sotina. Predsjednik Pavle Škrobot potom je podijelio darove Društva i zahvalio se svima na uspješnim izvedbama i pozvao sve na zajedničku večeru gdje se do sitnih sati plesalo i pjevalo.
Sve pohvale domaćinima za besprijekornu organizaciju i realizaciju ovog kulturnog događaja.
Doviđenja dogodine u Sotinu !

You May Also Like

error: Content is protected !!