58. smotra izvornog folklora Brodsko-posavske županije

  Danas je u Slav. Brodu održan završni dio 58. smotre izvornog folklora Brodsko-posavske županije Šokadijo sve ti je na glasu.
Manifestacija je započela svečanom povorkom folklornih društava i konjogojskih zaprega od stadiona NK Marsonije do Tvrđe. U veselom i raspjevanom ozračju gledatelji su na ulicama srdačnim pljeskom pozdravili sve sudionike koji su i zaplesali tijekom mimohoda.
  U Tvrđavi su svoje programe izveli: KUD Seljačka sloga iz Zadubravlja, KUD L.I.Oriovčanin iz Oriovca, KUD Hrvatska seljačka sloga iz Opatovca, KUD Ravnica iz Starih Perkovaca, KUD Krešimir Šimić iz Podcrkavlja, KUD Drežnik iz Drežnika, KUD Bebrina iz Bebrine, KUD I. Meštrović iz Vrpolja, KUD M.A.Relković iz Davora, KUD Matija Gubec iz Slav. Kobaša, KUD Šokadija iz Šumeća, KUD Zlatno Klasje iz Oprisavaca, HKUD Trenk iz Nove Gradiške i KUD Šokica iz Slobodnice.
  Izabrane su ujedno i najljepše narodne nošnje (sedam ženskih i tri muška) i među njima i jednu je nosila naša članica Katarina Lužanac – obučena u vuničarku.

You May Also Like

error: Content is protected !!