„Kolo na Medanu“ u Drežniku

16. Drežnički susreti pod nazivom „Kolo na Medanu“ održani su danas (23. lipnja) na ljetnoj pozornici u Drežniku a pod pokroviteljstvom Općine Rešetari.
Vrijedni organizatori a ujedno i domaćini K U D „Drežnik“ uspjeli su još jednom realizirati hvalevrijednu kulturnu manifestaciju koja je privukla veliki broj ljubitelja folklorne baštine. Kako su Društva na Susretima bila iz raznih područja naše domovine a također i gosti iz Slovenije, mogli su se čuti i vidjeti različiti plesovi i napjevi na radost gledatelja koji su pljeskom davali podršku svim izvođačima.
Na početku programa sve nazočne u ime domaćina pozdravio je Predsjednik K U D-a Marijan Ruškan a o vrijednosti priredbe govorili su Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, saborski zastupnik Davor Vlaović i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu B P Ž Željko Burazović.
Redom su svoje programe izvodili: dječja folklorna skupina K U D-a „Drežnik“, K U D „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša, F S K D „Obrež“ iz Slovenije, Ž P S „Drumarice“ iz Brod. Stupnika, K U D „Ćeralije“, i T S K U D-a „Drežnik“. Na kraju se igralo specifično zajedničko kolo koje se igra u Drežniku a zaštitilo ga je i Ministarstvo kulture R H.
Domaćinu veliko hvala na gostoprimstvu i uzornoj organizaciji !

[vls_gf_album id=”1317″]

You May Also Like

error: Content is protected !!