39.SMOTRA TAMBURAŠKIH SASTAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

  U Slav. Kobašu u nedjelju, 09.10. 2022. održana je 39. smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije Kobaš 2022. Pokrovitelji su bili Brodsko-posavska županija i Općina Oriovac a organizator KUD Matija Gubec.Sve nazočne pozdravio je predsjednik KUD-a Antun Baćo a u ime  pokrovitelja načelnik općine Antun Pavetić koji je i otvorio priredbu.
  Program je započeo u 09.00 sati otvorenjem etnografske izložbe Lajber u Kobašana (autori: Eva Čuletić, Ankica Baćo i Katica Lalić) koja je postavljena u dvorani župnog dvora. Svi koji su je posjetili bili su oduševljeni jednostavnošću i ljepotom koja se očitovala na izlošcima.
  U 16.30 sati slijedio je mali koncert u crkvi sv. Ivana Krstitelja a izvođači su bili Ženska pjevačka skupina i tamburaški sastav KUD-a Tomislav iz Sibinja. Na repertoaru su bile duhovne i pučke pjesme, izvedene s puno naboja i emocija što je gledateljstvo toplo pozdravilo.
  Glavni program uslijedio je u Domu kulture gdje su svoje programe izveli : KUD Matija Gubec iz G. Stubice (gosti Smotre), KUD M. A. Relković iz Davora, KUD Bebrina, KUD Tomislav iz Sibinja, TS Becini bećari iz Oriovca, FA Broda, KUD Tamburica iz St. Petrovog sela, KUD Sloga iz Sikirevaca i domaćini KUD Matija Gubec.
Po završetku programa Ocjenjivački sud u kojem su bili Krunoslav Dražić i Damir Butković izabrao je FA Broda da predstavlja našu županiju na Državnoj smotri. Po njihovoj ocjeni i ostali tamburaški sastavi i vokali zaslužili su pohvale za svoje izvedbe.
  Na samom kraju Smotre predsjednik KUD-a predao je dva brača tajniku Brodske udruge tamburaša Mladenu Rakiću za Muzej tambure u Slav. Brodu.Tambure je pokonio poznati varaždinski glazbenik i dirigent Ivica Tomašić. Hvala mu na zaista vrijednim instrumentima koje će krasiti vitrine brodskog muzejaj.
  Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da ova Smotra ostane ono što i želimo – praznik tambure !

You May Also Like

error: Content is protected !!