Na 54. Vinkovačkim jesenima

Mimohodom 54. Vinkovačkih jeseni, ulicama i trgovima je u nedjelju prodefiliralo 69 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i dijaspore koje njeguju izvorni hrvatski folklor te 30 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 52 jahača na konjima.
Veliki broj posjetitelja mogao je uživati uz ples i pjesmu sudionika koji su pokazali svoju pučku tradiciju čitavim putem od Gradske tržnice preko gradskog središta pa sve do nogometnog stadiona.
Na kraju mimohoda svi su zajedno zaplesali s folklorašima, sada već tradicionalno, šokačko kolo na vinkovačkom stadionu, ali i na središnjem gradskom trgu.
Vinkovačke jeseni završile su u večerenjim satima trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora. Pravo nastupa stječu KUD-ovi i folklorne skupine koje su svojim programima pobijedile na županijskim ili regionalnim natjecanjima. Uz njih, na poziv organizatora Vinkovačkih jeseni, na Državnoj smotri nastupaju i KUD-ovi iz dijaspore.
Mi smo bili predstavnici naše Županije pa smo sudjelovali u mimohodu te navečer plesali i pjevali na Državnoj smotri gdje smo u programu izveli plesove našeg Brodskog Posavlja.

You May Also Like

error: Content is protected !!