Plesali smo i pjevali u Metkoviću i Dubrovniku

Program ovogodišnje folklorne manifestacije „Na Neretvi misečina pala“ u Metkoviću, započeo je u četvrtak, otvorenjem izložbe slika Božidara Škofača, „Letovanić, selo pokraj Kupe“. U folklornom programu u dva dana sudjelovalo je 46 različitih društva iz 14 hrvatskih županija. Svečano otvorenje je bilo u petak,13.05.  na Trgu kralja Tomislava, nakon čega je u Gradskom kulturnom središtu održan prvi dio koncerta folklornih skupina Dalmacije i gostiju.
U subotu je slijedio nastavak manifestacije drugim dijelom koncerta na kojem je svoj program izvelo i naše kulturno umjetničko društvo, točnije folklorni ansambl i tamburaški sastav. Sutradan smo u organizaciji T Z Dubrovnik a u sklopu ove Smotre plesali i pjevali ispred crkve sv. Vlaha u Dubrovniku. Na kraju su i gledatelji, većinom strani turisti, zaplesali s našim članovima na odobravanje svih ostalih.
Poslije kratkog predaha upoznali smo se s znamenitostima grada uz stručno predavanje službene voditeljice.
Sve čestitke vrijednim organizatorima K U D-u „Metković“ (slavi 40 godina rada) i GKS Metković na uspješnoj realizaciji  ove  manifestacije čime su pokazali koliko cijene naše tradicijsko i folklorno blago.
U našoj fotogaleriji možete vidjeti djeliće ozračja s ove folklorne priredbe.

You May Also Like

error: Content is protected !!