Maestro Ferić primio Povelju počasnog građanina Slav. Broda

Na danas održanoj svečanoj sjednici upriličenoj povodom obilježavanja Dana grada dodjeljene su ovogodišnje nagrade i javna priznanja zaslužnim pojedincima. U svom uvodnom izlaganju gradonačelnik Mirko Duspara naglasio da su oni svojim djelovanjem doprinijeli prepoznatljivosti grada Slav. Broda.
Povelju počasnog građanina Slav. Broda dobio je maestro Mihael Ferić, glazbeni pedagog, voditelj tamburaških orkestara, dirigent i idejni začetnik Muzeja tambure.
Nagradu za životno djelo „Zlatna čaplja“ dodjeljena je prof.dr.sc. Davorinu Đaniću i profesorici Ivanki Jasenki Miškin (posthumno).
„Grba grada Broda“ dobili su „Berde band“, „Đ Đ Montaža“, prof.dr.sc. Marina Dabić, prof.dr.sc. Emini Berbić Kolar i Antunu Šerement.
Javno priznanju i nagradu Štit Berislavića dobili su: Ivan Katušić, posthumno Boro Turza, Leonarda Novaković i Domagoj Kereta, Ante Zirdum i Ivan Bašić.
Maestro Ferić se zahvalio u ime nagrađenih i istakao kako imamo kadrova, vrijednih i dobrih ljudi pa zato ne bi trebalo biti pesimizma. Za sebe je rekao da mu je to jedan od najsretnijih dana u životu i da mu je čast biti u društvu svih onih koji su proteklih godina proglašeni počasnim građaninom.
I mi Kobašani čestitamo maestru kojemu je Slavonski Kobaš rodno mjesto !

You May Also Like

error: Content is protected !!