Koncert povodom 50. obljetnice djelatnosti K U D-a Matija Gubec

Večeras je u Domu kulture u Slavonskom Kobašu održan koncert povodom 50. obljetnice djelatnosti K U D-a Matija Gubec.
50 godina naša Udruga promiče kulturne i tradicionalne vrijednosti našeg kraja kroz svoje programe koje izvode u svome mjestu a isto tako i po pozornicama diljem naše domovine i izvan nje. Generacije plesača, tamburaša i pjevača potvrđuju koliko u našem pitomom slavonskom kraju ljudi prepoznaju i cijene sve ono pučko što se prenosi s koljena na koljeno.
Naši ansambli godišnje ostvare tridesetak programa što je samo pokazatelj kontinuiranog rada od osnivanja Društva 1968. godine pa sve do današnjeg dana.
Zbog toga smo danas ponosni da sve ono što su osnivači željeli mi kroz svoju djelatnost vrlo ozbiljno i savjesno provodimo.
Na večerašnjem koncertu osim današnjih aktivnih članova predstavila se i starija generacija plesača i tamburaša. Isto tako svoje mjesto u programu imali su i oni najmlađi: dječji tamburaški orkestar.Osim plesova domaćini su se predstavili s vokalnim solistima Valentinom Džinić, Noemi Mihaliček. Ivanom Hećimović i Matom Olujević uz pratnju tamburaškog sastava. Za humorističku točku pobrinula se Katica Lalić uz gromoglasni smijeh gledatelja.
I naši gosti iz raznih djelova Brodsko-posavske županije pjevali su i svirali počev od pučke slavonske pa sve do pop glazbe. Publika u dvorani mogla je uživati u zaista upečatljivim izvedbama gostiju koncerta a evo i imena izvođača: Gabrijela Babić, Ž P S Golubice iz Batrine, Matea Lovrić, Zbor župe Gospe brze pomoći, T S  A I S i Ž P S Kume iz Slav. Broda, T S K U D-a Drežnik, i T S F A Broda.
I poslije službenog dijela koncerta nastavilo se uz domijenak pjevati i plesati sve do jutarnjih sati.
K U D Matija Gubec ovim putem zahvaljuje svim sudionicima koncerta a isto tako i onim nevidljivim ljudima na pomoći pri realizaciji.

 

You May Also Like

error: Content is protected !!