Koncert K U D-a u Senju

Folklorni ansambl i tamburaški sastav K U D-a „Matija Gubec“ gostovali su u subotu i nedjelju u Senju. Nakon što su se srdačno pozdravili s domaćinima krenuli su u obilazak ovog prelijepog gradića koji je se nalazi podno obronaka Kapele i Velebita. Službeni program započeo je povorkom članova K U D-a kroz ulice sve do trga gdje su folkloraši na oduševljenje gledatelja odigrali nekoliko slavonskih plesova i svakako uz neizostavni drmeš i bećarac. To je bila samo predigra jer koncert K U D-a održan je u dvorani Doma kulture a bio je namijenjen Udrugi s intelektualnim teškoćama grada Senja. Uz pregršt pjesama i kola brodskog Posavlja, malo humora i ponešto glazbenih točaka juga Hrvatske Kobašani su opravdali svoju kvalitetu. Gledatelji u dvorani nagrađivali su pljeskom sve točke programa a nerijetko su i pjevali s izvođačima. Poslije programa zajedno su se svi družili u predvorju dvorane.
Sutradan članovi K U D-a obišli su simbol grada Senja tvrđavu Nehaj, razgledali njen muzejski postav i nakon srdačnog pozdrava s domaćinima krenuli svojim kućama.
Još jedno neizbrisivo prijateljstvo i nezaboravni doživljaji ostati će u svima nama potvrđujući kako glazba spaja sve ljude u svakom dijelu Lijepe naše.

You May Also Like

error: Content is protected !!