Koncert HPD “Graničar” Nova Gradiška povodom 30. obljetnice obnove rada

  Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar” sinoć su obilježili 30 godina od obnovljenog rada svečanim koncertom u novogradiškom Domu kulture.
  Pjevačko društvo osnovano je prije 137 godina i kroz sve to vrijeme znalački i s ljubavlju promicalo je našu glazbenu kulture bez obzira na sva zabranjivanja i ostale poteškoće. Zbog toga je i jedno izvjesno vrijeme prestalo sa radom da bi se 29. siječnja 1993. ponovo započelo sa probama i nastupima. Treba pohvaliti inicijatore Ogranak Matice hrvatske Nova Gradiška i Matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška koji su bili puni optimizma da će se njihov trud isplatiti.
  Sinoć u Domu kulture mogli smo se uvjeriti da je njihova vizija uspjela i HPD “Graničar” pod vodstvom nove dirigentice Matee Lovrić Trlin održao je uspješan svečarski koncert.
  Na samom početku gledatelje u dvorani pozdravila je predsjednica Gordana Teslić koja se zahvalila svim prijateljima društva i vjernim članovima. Nazočne je dobrodošlicu iskazao i gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić. Ispred Hrvatskog sabora kulture Josip Perčević, član Skupštine i Upravnog odbora dodjelio je zaslužnim i dugogodišnjim članovima zlatne, srebrne i brončane plakete.
  Potom je započeo raznovrstan program s skladbama od klasične, domoljubne do pop glazbe. Gledatelji su bili oduševljeni izvedbama i često su i sami pjevali uz izvođače.
  Uz domaćine nastupili i gosti, članovi KUD-a „Matija Gubec” iz Slavonskog Kobaša te solisti Matija Višić, Gabrijela Babić, Ivan Hećimović i Valentina Džinić.
  Zaželimo još ovakvih kulturnih događanja i puno uspjeha u radu HPD “Graničar” !

You May Also Like

error: Content is protected !!