22. smotra starog običaja u Velikoj Kopanici

  Danas je u Velikoj Kopanici održana smotra starog narodnog običaja kupovanja medenjaka u kojem na blagdan sv. Ilije, nakon mise svekrve buduće snahe darivaju svežnjem šareno ukrašenih kolača od slatkoga tijesta, licitarskim srcima i medenjacima. Dvadeset i druga po redu folklorna manifestacija pod nazivom Vidit’ će se na Svetog Iliju, koja cura ima đuvegiju jedan je od događaja koji obilježavaju Dan općine Velika Kopanica i svetkovina sv. Ilije Proroka.
  U 17,30 sati održana je svečana povorka a potom su sudionici programa sudjelovali na Svetoj misi.
Poslije misnog slavlja u parku se zaigralo šokačko kolo i oživljen gore navedeni narodni običaj. Na pozornici su zatim svoje programe izveli: Dječja skupina KUD-a I. Filipović iz Vel. Kopanice, KUD Kupina, KUD Sloga iz Satnice, KUD Orljava iz Pleternice, KUD I.G.Kovačić iz Beravaca, HKD Napredak iz Odžaka, KUD M. Gubec iz Slav. Kobaša i UKPD Taras Ševčenko iz Kaniže.
  Gledatelji su pomno pratili sve izvedbe i uživali u raznovrsnosti plesova i pjesama te raskošnim nošnjama svih sudionika Smotre.
Poslije folklornih skupina na scenu su stupili grupa Sinovi ravnice i Nives Celzijus i tako još dodatno zagrijali ozračje gdje se pjevalo i plesalo do sitnih sati.
  Pohvala organizatorima KUD-u I. Filipović na iskazanom gostoprimstvu i realizaciji te Općini Velika Kopanica koja je bila glavni pokrovitelj ove glazbeno-scenske manifestacije.

You May Also Like

error: Content is protected !!