Hodočasnički dani Gospi Kloštarskoj u Slavonskom Kobašu

  Uoči blagdana Velike Gospe (14.08.) oko četiri tisuća hodočasnika pohodilo je Kloštar, proštenište Majke Božje Kloštarske u Slavonskom Kobašu kako bi se zavjetovali Majci Božjoj na zavjetnoj misi. Zavjetnu misu predvodio je preuzvišeni biskup msgr. Antun Škvorčević.
  U svojoj homiliji preuzvišeni biskup istakao je da Isus Krist prisutnošću svojega duha u nama postaje zalog našega zdravlja koje se zove spasenje.
  Nakon popričesne molitve uslijedila je zavjetna procesija s likom Gospe Kloštarske u kojoj su hodočasnici s upaljenim svijećama u rukama uz pjesmu izricali hvalbene poklike i upućivali molitvene zazive.
  Na sam blagdan Velike Gospe (15.08.) misno slavlje predvodio je prečasni Josip Klarić, župnik Župe sv. Ilije proroka u Brodskom Stupniku. Trebamo promatrati Mariju kao Djevicu koja moli, ona sluša a onda moli a molitva je veza između neba i zemlje, naglasio je prečasni Klarić.
  Na kraju je upravitelj svetišta domaći župnik vlč. Goran Kovačević zahvalio svima koji su hodočastili ova dva dana i onima koji su sudjelovali u realizaciji ove dvodnevne blagdanske svečanosti.

Fotogalerija 14.08.2023.

Fotogalerija 15.08.2023.

You May Also Like

error: Content is protected !!