Hodočasnički dani Gospi Kloštarskoj u Slavonskom Kobašu

U nedjelju i ponedjeljak hodočasnici su pohodili Kloštar kako bi se zavjetovali Majci Božjoj na zavjetnim misama, slaveći tako blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili pučkim nazivom Velike Gospe. U narodu je proštenište u Slav. Kobašu poznato kao proštenište Majke Božje Kloštarske.
Vjernici su uoči blagdana nazočili zavjetnoj misi koju je predvodio preuzvišeni biskup mons. dr. Antun Škvorčević. U prigodnoj homiliji je istakao da su od davnine mnoštva za Veliku Gospu dolazila u Kloštar posvjedočiti svoju odanost Isusovoj Majci, učvrstiti se u vjeri Crkve jer Marija je najveći uzor pozornosti za Božju riječ.
Posebno upečatljiva je bila zavjetna procesija koja je uz pjesmu crkvenog zbora i svih ostalih te svjetlost upaljenih svijeća svijeća bila obavijena sveprisutnim duhovnim ozračjem.
Potom je u crkvi izloženo Presveto Otajstvo te je slijedilo noćno klanjanje.
Na sam dan Velike Gospe Svetu misu je predvodio vlč.  Antun Ćorković naglasivši da danas, ovdje na Kloštru trebamo ispitati sami sebe, odbaciti sve svoje ovisnosti i uz pomoć Majke Božje istinski vjerovati u Boga jer ako nema Boga nema ni čovjeka. Na kraju misnog slavlja, župnik iz Slav. Kobaša, gosp. Mijo Lasović zahvalio se svima koji su pridonijeli ovom zaista velebnom i svečanom duhovnom doživljaju na Kloštru.

You May Also Like

error: Content is protected !!