20. godina prijateljstva K U D-a M. Gubec i K U D-a Zlatna Luka iz Sukošana

  Prijateljstvo kulturno-umjetničkih društava iz Slavonskog Kobaša i Sukošana započelo je 1998. godine a ovog vikenda proslavljena je dvadeseta obljetnica. Susreti u Kobašu i Sukošanu postali su tako tradicionalni gdje se osim glazbeno-folklornih točaka od samih početaka mogao osjećati duh prijateljstva i zajedništva bez obzira na raznolikosti kulturne baštine koje imaju Slavonija i Dalmacija. I nije nikad bilo upitno da li će se susret održati slijedeće godine ! Klape, tamburaši, folkloraši, pjevačke grupe svih ovih godina promicali su sve ono lijepo što glazbeno-scenska umjetnost može podariti.
Prošli vikend Kobašani su gostovali u Sukošanu s folklornim ansamblom i tamburaškim sastavom.
  U petak su na ribarskoj feštici ponudili svoje suhomesnate slavonske delicije (kulen, šunku i ostalo) a skuhali su poznati „čobanac“ koji je planuo u roku od sat vremena.
  Subota je bila dan za folklornu večer. Započelo je s povorkom kroz mjesto koja je s pjesmom ušla u stadion gdje je održan program. Nastupili su domaćini ženska klapa „Uzorita“ i K U D „Zlatna Luka“, K U D „Prigorski zdenec“ iz Vidovca i K U D „Matija Gubec“ iz Slavonskog Kobaša. Raznolikost i odlične izvedbe svih sudionika pozdravilli su brojni gledatelji (oko 1000) koji su i sami na kraju zapjevali. Poslije programa predstavnici društava Mirjana Nadinić (predsjednica K U D-a iz Sukošana), Snježana Komušar (predsjednica K U D-a iz Vidovca) i Antun Klaso (dopredsjednik K U D-a iz Sl. Kobaša) razmjenili su poklone i dogovorili daljnu suradnju.

You May Also Like

error: Content is protected !!