Blagdan Velike Gospe u Slavonskom Kobašu

  Uoči blagdana u utorak, oko tri tisuće hodočasnika pohodilo je proštenište Majke Božje Kloštarske u Slavonskom Kobašu.
  Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje. Pozdravio je sve nazočne i izrazio svoje zadovoljstvo što se već stoljećima vjernici ovdje okupljaju da bi pokazali svoju odanost i zahvalnost koju imaju za Isusovu Majku. Svim sudionicima ovog slavlja zaželio je da se svojim kućama vrate u uvjerenju da nisu prepušteni sami sebi jer je s njima uvijek i na svakom mjestu Majka Marija i njezin Sin Isus Krist.
  Poslije popričesne molitve započela je zavjetna procesija s slikom Gospe Kloštarske koju su svi zdušno pratili pjesmom, poklicima i upaljenim svijećama.
  Nakon misnog slavlja u svetištu je izložen Presveti oltarski sakrament pred kojim su hodočasnici ostali u pobožnom klanjanju do duboko u noć.
  Na sam dan Velike Gospe poldanju Svetu misu predvodio je vlč. Ivan Nikolić, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Starog Petrovog sela. I opet se tisuće vjernika došlo zahvaliti Isusovoj Majci što je svojim zagovorom u srca hodočasnika ušlo puno Božje prisutnosti, praštanja i milosrđa.
  Realizaciju ovog svečanog blagdana na Kloštru primjerno je pripremio župnik vlč. Goran Kovačević sa svojim suradnicima.

 

You May Also Like

error: Content is protected !!