Blagdan Velike Gospe u Slavonskom Kobašu

   U nedjelju (14.08.) i ponedjeljak (15.08.) hodočasnici su pohodili u Kloštar kako bi se zavjetovali Majci Božjoj na zavjetnim misama, slaveći tako blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije ili pučkim nazivom Velike Gospe. U narodu je proštenište u Slav. Kobašu poznato kao proštenište Majke Božje Kloštarske.
  Vjernici su uoči blagdana nazočili zavjetnoj misi koju je predvodio Preuzvišeni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević. U prigodnoj homiliji je istakao da su od davnina mnoštva za Veliku Gospu dolazila u Kloštar posvjedočiti svoju odanost Isusovoj Majci i učvrstiti se u vjeri Crkve.
  Posebno upečatljiva je bila zavjetna procesija koja je uz pjesmu crkvenog zbora i svih ostalih te svjetlost upaljenih svijeća svijeća bila obavijena sveprisutnim duhovnim ozračjem.
  Na sam dan Velike Gospe Svetu misu je predvodio Prečasni Goran Mitrović, župnik iz Nove Kapele i dekan novokapelačkog dekanata koji je naglasio da uz pomoć Majke Božje istinski vjerujemo u Boga jer ako nema Boga nema ni čovjeka. Na kraju misnog slavlja, župnik iz Slav. Kobaša, Goran Kovačević zahvalio se svima koji su pridonijeli ovom zaista velebnom i svečanom duhovnom doživljaju na Kloštru.

You May Also Like

error: Content is protected !!