Nastavlja se prijateljstvo Sukošanaca i Kobašana

  Već dvadeset i jednu godinu održava se prijateljstvo između K U D-a Zlatna Luka iz Sukošana i K U D-a Matija Gubec iz Slav. Kobaša. Svoje programe izvodili su svake godine, promovirajući tako svoje folklorno bogatstvo i što je najvažnije iskreno prijeteljstvo. Ovaj vikend (19., 20. i 21.07.2019.) donijeli smo dio svoje folklorne baštine na more kroz nastup na stadionu i svečanoj povorci kroz mjesto. Domaćini su kao i uvijek bili pravi, široka i otvorena srca kao i na dosadašnjim susretima.
  U petak je održana večer slavonskih i dalmatinskih pjesama te tradicionalnih delicija. Predstavili smo se sa slavonskim čobancem , šaranom na rašljama i suhomesnatim proizvodima. Posjetitelje je zabavljala klapa Mirakul a dio svojih plesova smo i mi otplesali.
  U subotu na Folkornoj večeri (na stadionu) pred oko tisuću gledatelja nastupili su pored naših Društava članovi KUD-a Prigorski zdenec iz Vidovca i ženska klapa Uzorita. Gledatelji su nagradili pljeskom sve izvođene točke i a ponekad i zapjevali uz izvođače. I opet smo se mogli uvjeriti u ljepotu folklora naše domovine, raznolikošću vokalne interpretacije i decentnim nošnjama. Sve je završilo zajedničkom pjesmom i završnim riječima čelnika Društava koji će nastojati da se to divno prijateljstvo dalje nastavi.
Sva ova događanja bila su u organizaciji K U D Zlatna luka a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice, Općine Sukošan i Zlatne Luke d.o.o.

 

You May Also Like

error: Content is protected !!