Sudjelovali smo na dvije manifestacije : 20. smotri crkvenog pjevanja i Oriovačkim žetvenim svečanostima.

U Srednjem Lipovcu, u crkvi sv. Josipa radnika na 20. smotri crkvenog pučkog pjevanja mogli smo čuti marijanske i hodočasničke pjesme. Naša mješovita pjevačka skupina pjevala je „Marijo, o Marijo“ i „ Marijo, o mili glas“. Vokalni solisti su bili Ana Galović i Ivan Hećimović.
U programu je sudjelovalo četrnaest pjevačkih skupina iz naše Županije i jedna gostujuća. Smotra je u sklopu programa Brodskog kola a organizatori su bili udruga „Sve lipo“ (pod vodstvom gosp. Slavka Maričevića) iz Srednjeg Lipovca i F A „Broda“.
U Oriovcu na 16. Oriovačkim žetvenim svečanostima plesala su i pjevala Društva iz Viljeva, Bocanjevaca, Slavonskog Kobaša, Bickog Sela, Žeravca, Lapovaca, Šiškovaca i Neuma.
Svečanost je započela povorkom ulicama u kojoj su osim folkloraša bili i konjanici i konjičke zaprege.
Kraj pozornice u parku pred gostima i uzvanicima prodefilirali su učesnici a poslije svečanog otvorenja Društva su izvodila svoje programe. Nažalost, kiša je malo pokvarila ugođaj a program se morao nastaviti u Društvenom domu.
Mi smo plesali i pjevali splet kola kobaškog kraja a izvođači su bili folklorni ansambl i tamburaški sastav.
Za vrijeme izvedbi Društva su imala svoju predstavnicu koja je sudjelovala u izboru najljepše djevojke na Žetvenim svečanostima. Pobijedila je naša članica Barbara Margetić koja je bila obučena u košulju od gugine svile (dudovog svilca).
Poslije službenog dijela nastavilo se uz večeru i tambure. Manifestaciju je organizirao K U D “L. I. Oriovčanin” a pokrovitelj je bila Općina Oriovac. 

 

You May Also Like

error: Content is protected !!