Crkveni pjevački zbor „Ivan Krstitelj“ iz Sv. Ivana Zeline pjevao u našoj crkvi

Na nedjeljnoj misi u 11.30 sati u našoj župnoj crkvi pjevao je Crkveni pjevački zbor „Ivan Krstitelj“ iz Sv. Ivana Zeline pod ravnanjem njihovog dirigenta Ivana Košćeca uz glazbenu pratnju Marijana Ratkajeca. Čisti intonativni zvuk, pjevanje s puno osjećaja, vjere i ufanja u Boga odlika s ovoga zbora. U to su se mogli uvjeriti svi prisutni na misnom slavlju. Kao dodatak pri kraju su otpjevali još tri crkvena napjeva da bi završili s „Do nebesa nek se ori“ uz pratnju svih u crkvi.
Zatim je članove zbora predsjednik K U D-a Antun Baćo s nekolicinom članova dočekao u prostorijama gdje su se upoznali s radom Društva i razmjenjivali svoje poglede na glazbene izričaje. Prof. Josip Jagodar upoznao ih je s burnom poviješću Slavonskog Kobaša koji je i danas prostor bogat raznolikošću, kulturom i toplom šokačkom dušom.
Gosti su razgledali i proštenište Majke Božje na nebo uznesene na Kloštru koje je također imalo zanimljivu povijest (početak u 13. stoljeću) gdje su se spominjali redovnici: ivanovci, templari, augustinci, cisterciti i franjevci.
U kasnim popodnevnim satima članovi zbora i njihov voditelj oprostili su se od domaćina i krenuli svojim kućama. Hvala im na svemu i nadamo se da će se suradnja i dalje nastaviti.

You May Also Like

error: Content is protected !!