20. jubilarna „Oriovita“ i „Fišijada“ u Oriovcu

U subotu je u Oriovcu održana jubilarna 20. „Oriovita“ i „Fišijada“ u organizaciji oriovačke udruge vinogradara i voćara te ribolovne udruge „Šaran“.
Pobjednik Oriovite je Sauvignon vinarije Soldo iz Vetova, drugo najbolje bijelo ocijenjeno vino je graševina – kasna berba vinarije Gošćak iz Slavonskog Broda. Podjeljeno je 14 zlata i od toga pet s područja Brodsko-posavske županije. Najbolje je proglašeno vinarije Gošćak, zatim Marka Kovre iz Nove Gradiške , Helene Bogunović iz Sibinja, Ivana Roginić iz Oriovca i OPG Grozdanović iz Oriovca. Od crnih vina najbolji je Cuvee Cabernet Franck merlot iz 2016. godine vinarije Visia Aurea d.o.o iz Kaptola.
I majstori u kuhanju fiša dobili su zaslužena priznanja a ocjenjivačka komisija imala je pune ruke posla jer je sve ponuđeno bilo na visokom nivou.Najbolji fiš skuhao je prošlogodišnji pobjednik Josip Antolović iz Beravaca. Druga je bila ekipa DVD-a Oriovac  a treća je bila ekipa iz Kuće dida Tunje.
Predvečer su svoj program izvela kulturno-umjetnička društva iz Oriovca i Slav. Kobaša te ŽPS „Vesele Šokice“. Potom su proglašeni pobjednici „Oriovite“ i „Fišijade“ a zatim je započela plesna večer uz T S „Gazde“. Ni kiša nije mogla pokvariti ugođaj ove priznate i poznate manifestacije.

You May Also Like

error: Content is protected !!