Božićni koncert Folklornog ansambla Broda

Folklorni ansambl Broda i ove godine održao je već tradicionalni Božićni koncert pod nazivom Svim na zemlji mir, veselje. Gledatelji koji su večeras ispunili dvoranu Glazbene škole mogli su uživati u zvucima tambura, recitacija i pjesama. Izvođači su bili folkloraši i tamburaši svih uzrasta a koji su sada aktivni članovi ove Udruge i to sve pod dirigentskom palicom Nikole Novosela. Svakako da su za ovaj program zaslužni i ostali voditelji F A Broda kao i gosti glazbenici.
Veliki pljesak zaslužili su najprije oni najmlađi koji su svojim ponašanjem na sceni i izvedbama zaista bili dostojan uvod u ovu glazbenu priredbu. Potom su nam pjevački zbor i tamburaški orkestar uz soliste na violini, flauti, klarinetu i gajdama izveli svoj program sačinjen od tradicionalnih, adventskih i božićnih pjesama.
Kao gosti nastupili su članovi KUD-a Matija Gubec iz Slav. Kobaša, točnije mješovita pjevačka grupa i tamburaški sastav.
Na kraju su svi izvođači i gledatelji zajednički pjevali Svim na zemlji vjerujući da će se stihovi ove pjesme zaista ostvariti u iščekivanju Božića i ostalih nadolazećih blagdana.

You May Also Like

error: Content is protected !!