Razigrani lipicanci 2018

Slavonski Kobaš bio je i ove godine domaćin svim zaljubljenicima konja i konjičkog športa. U organizaciji konjogojske udruge „Slavonija“ i suorganizatora K U M „Limes“ danas je po deseti puta održana športsko-zabavna manifestacija „Razigrani lipicanci“. Pokrovitelji su bili Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija.
Iako vrijeme (kiša) nije dopustilo da se održi konjički program, povorka svatovskih zaprega kroz selo pokazala je koliko puno i u današnje vrijeme, Slavonci cijene svoju tradiciju. Još jednom smo bili svjedoci nevjerojatne ljubavi i pažnje za konja – lipicanca i s ponosom smo se radovali kako sve više ima mladih koji cijene i vole ove najplemenitije čovjekove prijatelje. Ove godine domaćin  je bio Mihael Mika Tandarić gdje su u njegovom dvorištu svi bili ugošćeni.
Poslije povorke zaprege su na konjičkom poligonu pod bajerom na Savi, uspkros kiši, provezle i počasni krug a stručni sud i gledatelji proglasili su najuspješnije:
Po izboru stručnog suda najbolja zaprega je bila Marijana Čuletića, drugo mjesto je zauzela zaprega Mihaela Tandarića a treće mjesto zaprega Tomislava Ivića. Po izboru gledatelja prva je bila zaprega Željka Matijevića, druga Ivana Stanišića a treća Marijana Benića. Zaprega Mate Jagodanovića proglašena je kao naizvornija, najatraktivniju zapregu vozila je Marija Pesić a najupareniju Ivan Marošević.
Poslije proglašenja svi sudionici u Domu kulture su uz večeru i ugodan razgovor zaključili kako su u našoj Županiji potrebni ovakvi događaji a domaćini su najavili slijedeće godine „ Razigrane lipicance 2019 “ !

You May Also Like

error: Content is protected !!