Prvenstvu Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu u Metkoviću

Na Prvenstvu Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu koji se održalo 17. i 18. srpnja u Metkoviću sudjelovalo je 12 klubova: iz Aljmaša, Belišća, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Runovića, Slavonskog Broda, Slavonskog Kobaša, Siska, Varaždina i Zagreba – ukupno 106 sportaša.
  U subotu, 17. srpnja, od 9:00 do 11:30 je na rasporedu su bile utrke jednosjeda i jednokleka. Kajakaši i kanuisti KKK Oriolika postigli su hvalevrijedne rezultate: U kanuu jednokleku za juniore prvo mjesto osvojio je Benedikt Kolundžić, četvrto mjesto Petar Kolundžić a peto Dominik Kolundžić. U kajaku peti kroz cilj je prošao Karlo Pejić a sedmi Ivan Knežević. U kategoriji kadeta osmi je bio Leopold Kolundžić a deveti Lovro Pejić.
  Drugi dan, 18.srpnja, je također bio uspješan za kobaški klub. U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlato je pripalo Karlu Pejiću i Ivanu Kneževiću iz Oriolika, a srebro Benediktu Kolundžiću i Petru Kolundžiću, također iz Oriolika. U kategoriji seniora u kajaku na 20 km bronca je pripala Dominiku Hećimoviću i Dominiku Kolundžiću.
  Ukupni pobjednici natjecanja u kategoriji kadeta su klub Marsonia, na drugom mjestu je Hrvatska Kostajnica, a treće dijele Belišće i Mračaj. U kategoriji juniora ukupni pobjednik je također Marsonia, a drugo mjesto dijele Olimpik i Oriolik. U kategoriji seniora pobjednik je Olimpik, na drugom mjestu je Marsonia, a na trećem Oriolik.
  Čestitke ponajprije veslačima KKK Oriolika a također treneru Predragu Kolundžiću i klupskim čelnicima sa željom da i u idućim natjecanjima postižu ovakve pa i bolje rezultate

Foto: vlastite i od portala Metković.hr

You May Also Like

error: Content is protected !!