Obilježen Dan Općine Oriovac

  Danas je u našoj Općini svečano i dostojanstveno obilježen Dan Općine . Davne 1993. godine Općinsko vijeće općine Oriovac donijelo je odluku o proglašenju 17.travnja Danom Općine Oriovac ,koji se ove godine iznimno,zbog održavanja parlamentarnih izbora , obilježio na današnji dan.
  Dan je započeo u crkvi Sv.Emerika u Oriovcu gdje su naša tri župnika iz Oriovca , Lužana i Slavonskog Kobaša predvodila svetu Misu nakon čega su položeni vijenci na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u oriovačkom parku.
  Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Matija Jošić nazočili su brojni gosti kao i mještani naše općine.
  Nakon obraćanja načelnika Antuna Pavetića nazočne je pozdravio predsjednik Županijske skupštine Brodsko posavske županije Pero Ćosić kao i načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.
  Na sjednici je dodjeljeno nekoliko priznanja kao i zlatni grb Općine Oriovac i to Teniskom klubu Svjetlost Lužani za 30 godina rada,Klubu liječenih alkoholičara Jasni vidici iz Oriovca za 15 godina djelovanja,Lužanskoj udruzi građana LUG za 15 godina rada
kao i maestru Mihaelu Ferić za osobite zasluge i izniman doprinos na području kulturne baštine kroz očuvanje tamburaške glazbe koji se zahvalio Načelniku i predsjedniku Vijeća u ime svih nagrađenih .
  Kroz glazbeni dio vodili su nas članovi KUD-a Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša , a sve nazočne je nakon sjednice zabavila grupa Oniks.

You May Also Like

error: Content is protected !!