2. redovna skupština Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu

   U dvorani Vatrogasnog doma u Slavonskom Kobašu održana je 2. redovne skupština Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu u srijedu 20. prosinca 2023. godine. Skupštini je prisustvovalo 27/47 članova s pravom glasa. Radno predsjedništvo činili su Josip Pišonić (predsjednik) te Julijana Kolundžić i Antonija Jagodar. U 16 točaka Dnevnog reda članove je predsjednik dr. sc. Josip Jagodar izvijestio o mnogobrojnim aktivnostima provedenim tijekom 2023. godine, ističući projekte, radionice, predavanja i izdavačku djelatnost. Potom je blagajnica Marija Pišonić pročitala financijsko izvješće te naglasila kako je u prvoj godini rada Ogranak prihodovao više od 8.000 eura, a u sljedeću godinu prenosi se preko 1.000 eura što omogućava pripremu aktivnosti već od siječnja. Predsjednica Nadzornog odbora Marijan Krijan pohvalila je transparentnost rada Ogranaka i praćenje plana rada usvojenog na prošloj skupštini jer je više od 90% aktivnosti provedeno. Budući da je upražnjeno mjesto tajnice, Predsjedništvo je predložilo višu stručnu suradnicu Vedranu Jozić za tajnicu Ogranka te je jednoglasno potvrđena od strane matičarki i matičara.
  Plan rada za 2024. godinu prezentirala je potpredsjednica Marija Plemenčić koja je spomenula veći broj aktivnosti, a predsjednik dr. sc. Josip Jagodar prezentirao je financijski plan koji prelazi 10.000 eura u sljedećoj godini. Potom su matičarke i matičare pozdravili prisutni gosti – predsjednik KUD-a „Matija Gubec“ Antun Baćo, predsjednik NK „Slavonac“ Ivan Andrić, predsjednik LD „Orljava“ Dubravko Kolundžić te predstavnik DVD-a Slavonski Kobaš Marko Jagodar.
  Na kraju skupštine predsjednik dr. sc. Josip Jagodar zahvalio je svima na dolasku i zaželio svima sretan i blagoslovljen Božić. Svi su prisutni dobili na poklon kalendar kobaških udruga koje je i ove godine dizajnirao Antun Baćo te 5 knjiga koje je Ogranak dobio iz donacija Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje. Nakon službenog dijela, prisutni su se zadržali na druženju i domjenku.

You May Also Like

error: Content is protected !!