Na Tijelovo u Slavonskom Kobašu

  I u našoj župi proslavljen je blagdan Tijelova koji se slavi u prvi četvrtak poslije nedjelje Presvetog Trojstva. Tijelovo želi osobito naglasiti istinu da je Isus pravi čovjek i pravi Bog.
  Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Goran Kovačević koji je vjernicima u svojoj propovijedi rekao da je zemaljski život kratak a mi brzo odlazimo pred sud Božji. Da li ćemo biti dostojni ući u Kraljevstvo nebesko koje nam je Isus pripravio svojom smrću i svojim uskrsnućem ovisi o nama. Trebamo ostati čvrsti u vjeri i činiti dobra dijela jer će nas samo tako Bog nagraditi vječnim životom u Kraljevstvu nebeskom, zaključio je vlč. Kovačević.
  Već ustaljenim putem održana je procesija uz molitvu i pjesmu. Župnik je nosio Presveti oltarski sakrament, a iznad njega je nebo kojeg su nosila četiri muškarca najprije iz KUD-a, potom Lovne jedinice zatim DVD-a i na kraju iz NK Slavonac.
  Završni dio misnog slavlja održan je u crkvi uz zahvalu i pjesmu a vjernici su odlazili svojim domovima ispunjeni duhovnošću ovog blagdana.

You May Also Like

error: Content is protected !!