K U D „ Matija Gubec“ u Sukošanu

Susreti i zajednički programi između K U D-a „Zlatna Luka“ iz Sukošana i K U D-a „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša traju od 1998. godine. Ovogodišnji susret (devetnaesti po redu) održan je protekli vikend u Sukošanu.
Prva večer (petak) je bila u znaku dalmatinske i slavonske kuhinje. Posjetioci, a bilo ih je preko tisuću, uživali su u ribljim specijalitetima i tradicionalnim dalmatinskim slasticama a isto tako mogli su kušati kulin, šunku i čobanac. Nije izostao ni plesni program pa se tako zabavljalo sve do sitnih sati.
Subota navečer je bila u znaku pjesme i plesa. Poslije povorke ulicama Sukošana uslijedio je cjelovečernji program kojeg je pratilo oko 1500 gledatelja a izvođači su bili ženska klapa „Uzorita“ iz Sukošana, K U D „Zlatna luka“ iz Sukošana, K U D „Prigorski zdenec“ iz Vidovca i K U D „Matija Gubec“ iz Slav. Kobaša.
Raznolikost nošnji, specifične vokalne interpretacije, živahan plesni korak i spontanost izvođača itekako su nagradili gledatelji koji su i sami često pjevali a na kraju i  plesali u velikom kolu.
Čestitke domaćinima koji su i ovaj puta besprijekorno organizirali ovaj kulturno-zabavni događaj !

You May Also Like

error: Content is protected !!