Dan otvorenih vrata udruge K U D Matija Gubec

 Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine odvijaju u razdoblju od 16. do 18. svibnja 2019. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti, udruge širom Hrvatske organizirale su brojne kreativne radionice, predavanja, predstave, akcije te na inovativne načine predstavile svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe.
 I naša Udruga uključila se ovu hvalevrijednu akciju pa je u subotu, 18.05.2019. od 18.00 sati otvorila svoja vrata za mještane Slavonskog Kobaša. Bilo je tu onih najmlađih pa do najstarijih generacija koji su sudjelovali u odabranim programima. Započelo se prikazivanjem projekcije fotografija starijeg datuma a vezano za kulturna događanja u Kobašu tijekom prošlih godina. Neki su se prepoznali a isto tako i objašnjavali tko je tko na slici. Nastavilo se s Zumba fitnessom gdje su najmlađi pokazali svoje umijeće plesa uz odabanu glazbu i stručno vođenje Bernarde Pišonić. Ako je netko htio učiti raditi zlatovez i to je mogao uz pomoć Valentine Džinić. Bilo je tu i tamburaške glazbe a u prvom planu su bili mladi tamburaši uz koje su pjevali stariji članovi. Jako zanimljiv je bio i kviz znanja koji se odnosio na samo mjesto Slavonski Kobaš gdje su natjecatelji morali dobro poznavati osnovne značajke mjesta. U napetom ozračju svi su nastojali skupiti što više bodova i tako biti pobjednici. Po nama svi su pobijedili samim činom sudjelovanja. Prilično zanimljivo je bilo predstavljanje davno zaboravljene dječje igračke koja je vratili sjetu i žal za prošlim vremenima kad djeca nisu bila robovi tehnike nego su sama izrađivala sebi pogodne predmete za igru.
 Na kraju su svi bili zadovoljni sudjelovanjem s obećanjem da će se i ubuduće možda i aktivnije uključiti u programe K U D-a.

You May Also Like

error: Content is protected !!