Blagdan Marije Pomoćnice u župi sv. Dominika Savio u Slav. Brodu

  Večeras je u nazočnosti velikog broja vjernika održana Sveta misa u crkvi sv. Dominika Savio na Koloniji u Slavonskom Brodu. Misno slavlje predvodio je mons. Slavko Večerin, biskup Subotički. Koncelebrirali su vlč. Goran Kovačević, župnik župe Slavonski Kobaš, vlč. Željko Šipek, župnik iz Subotice i domaćin, prečasni Josip Matanović. Pjevali su i svirali članovi KUD-a Matija Gubec iz Slav. Kobaša pod ravnateljstvom Antuna Baćo.
   Nakon Svete mise kroz naselje je prošla procesija sa kipom Marije Pomoćnice uz pjevanje litanija a poseban pečat dali su najmlađi, prosipajući ružine latice čitavim putem i nadahnuto pjevajući uz starije.
   Čovjekov život je kratka vijeka i pun nevolja, lako je iskusiti, ali puno teže prevladati i u tome postojano ustrajati. Kad nas pritisnu nevolje spontano tražimo pomoć od prijatelja i svakoga tko bi nam mogao stvarno pomoći. Kršćani su iskusili takvo stanje u vrijeme progona. U tim vremenima straha, tjeskobe i zlostavljanja intenzivnije su se utjecali pomoći i zaštiti Božjoj i zagovoru Bogorodice i svetaca. I već u prvim stoljećima kršćanstva nastao je Bogorodičin naslov “Pomoćnica kršćana”.
   Crkva nije slučajno stvorila zaziv “Pomoćnice kršćana” na kraju litanija. Iza zaziva: Zdravlje bolesnih, Utočište grešnika, Utjeho žalosnih, zazvala ju je “Pomoćnicom kršćana”.

You May Also Like

error: Content is protected !!