50. Godišnja skupština K U D-a Matija Gubec

Večeras, 27. siječnja 2018. godine u dvorani doma D V D održana je 50. jubilarna Godišnja skupština K U D-a Matija Gubec. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Antuna Baćo krenulo se s usvojenim dnevnim redom i izborom radnog predsjedništva: Antun Pišonić, predsjednik, te dva člana Katarina Lužanac i Rafael Kolundžić. U izvješću o radu naglašeno je da je kvaliteta izvedbi na nivou koje Udruga treba imati, da je realizirano trideset programa. Organiziranje Smotre tamburaša ostaje i nadalje jedan od važnih ciljeva Udruge. Sve to su pratila financijska sredstva koje je Udruga prihodovala a najvažnije je da se poslovanje završilo pozitivno, što se moglo čuti u izvješću blagajnika Martine Pavlović.
Skupština je jednoglasno prihvatila izvješća i uz prijedloge da se nastavi tako i u idućoj godini.
Plan djelatnosti (može se vidjeti na našoj web stranici) je prilično ambiciozan ali uz ozbiljnost i dosadašnji entuzijazam svih članova biti će ostvariv. S radom započinje škola tambure za najmlađe kao i dječja folklorna sekcija. Kako je ove 2018. godine 50. obljetnica djelovanja K U D-a održati će se prigodni koncerti za taj jubilej.
Skupštinu su pozdravili gosti: gđa. Željka Čorak, zamjenica načelnika Općine Oriovac, Josip Jagodar, predsjednik Općinskog vijeća, vlč. Goran Kovačević te predstavnici Udruga.
Poslije službenog dijela uz malu prigodnu zakusku i uz tamburaše pjevalo se „Vesela je Šokadija kad tambura šorom svira“……

You May Also Like

error: Content is protected !!