9. „Razigrani lipicanci“ u Slav. Kobašu

Danas je na hipodromu kraj Save veliki broj ljubitelja konjičkog sporta uživao je u majstorstvu vožnje zapregama kako u brzinskoj utrci tako i u utrci preciznosti.
 Prije toga povorka zaprega provezla se ulicama Kobaša gdje je toplo primljena od mještana koji znaju cijeniti trud ljubitelja konja koji su na svoj način pokazali ponos slavonske duše.
 Gledateljima i natjecateljima su se obratili zamjenik župana Damir Mirković, saborski zastupnik Davor Vlaović a priredbu je otvorila zamjenica načelnika općine Oriovac Željka Čorak.
 Povjerenstvo je pratilo sve zaprege i na kraju su podjeljeni pehari i medalje najuspješnijim. Nastavilo se utrkama preciznost i brzine gdje su gledatelji u nekoliko navrata ostali bez daha prateći vratolomne ali jako zanimljive vožnje. Slijedilo je jahanje kroz čunjeve za juniore i teklićko jahanje za seniore
 Vrijedi napomenuti da je izuzetno važna činjenica kako je povećan interes za ovaj sport kod mladih naraštaja što smo mogli i ovdje vidjeti.
Ovu tradicionalnu športsku priredbu organizirala je Konjogojska udruga„Slavonija“ pod pokroviteljstvom Općine Oriovac.

Najljepša zaprega po ocjeni povjerenstva je bila Marijana Čuletića, po izboru publike Marije Pesić, najatraktivnija je bila zaprega Marijana Pavića, najizvornija Tomislava Ivića a najuparenija Marijana Benića. U brzinskoj utrci  i utrci preciznosti pobijedio je dvopreg Željka Matijevića. Najuspješniji jahač kod seniora bio je Mihael Tandarić a u kategoriji juniora pobijedio je Ivan Martić.

You May Also Like

error: Content is protected !!